Voedingsallergieën & Intoleranties

Voedingsallergieën & Intoleranties

Indien u geconfronteerd wordt met allergieën of intoleranties is het soms zeer moeilijk om te weten wat u nog wel mag eten. Ook de inname van voldoende vitamines en mineralen komt soms in het gedrang.

De specialist of huisarts kan een allergie vaststellen aan de hand van het klachtenpatroon in combinatie met een huidpriktest en/of bloedonderzoek. Ik heb doorheen de jaren ruim ervaring opgedaan met de meeste allergieën en intoleranties. Voor voedingsadvies omtrent lactose-intolerantie, coeliakie of glutenintolerantie, koemelkeiwit-allergie, kippenei-eiwitallergie, tarwe-allergie, etc. kan u in de praktijk terecht.

Ik overloop niet enkel uw voedingspatroon, maar ik zorg er ook voor dat u zelf een expertise wordt bij uw allergie. De eerste keren dat u eten gaat kopen, zal u meer tijd besteden aan de etiketten om te beoordelen of de voedingsmiddelen veilig zijn. Een allergeen is niet altijd direct herkenbaar vermeld op de verpakking. Van allergenen afgeleide producten kunnen evengoed allergische reacties veroorzaken. Belangrijk is daarom dat u ze herkent op de verpakking. Ik leer u de ingrediëntenlijst kritisch interpreteren en welke aanduidingen op de verpakking kunnen wijzen op allergenen afgeleide producten die ook een allergische reactie kunnen geven. Bij bepaalde allergenen zijn er nog heel wat andere benamingen. U krijgt een complete lijst met namen van allergenen afgeleide producten.  Zo kan u zelf kiezen wat u wilt eten en bent u niet afhankelijk van een lijst met bepaalde merken/producten.


«   »