Diëtiste Funda Altin

Jij wil graag gezond leven. Je wil je fit in je vel voelen. Maar je hebt al zoveel diëten geprobeerd en je hoorde al van zoveel methodes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom wil je een verandering in je levensstijl, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en haalbaar om vol te houden op lange termijn. Geen crashdieet, waarna je gewoon weer alle kilo’s bijkomt. Je hebt zin om eindelijk stappen in de juiste richting te zetten en daar help ik jou ontzettend graag bij!

 

Al in ons intakegesprek haal ik enkele verbeterpunten aan. Zo kan je meteen van start gaan op een laagdrempelige manier. Als diëtiste geef ik je nooit een kant-en-klare voedingslijst. Ik onderzoek wie jij bent en wat jouw eetgewoonten zijn. De sessies zijn dan ook volledig op jouw situatie afgestemd. We gaan aan de slag met een winkelkaartoefening en er komen thema’s als honger en verzadiging, mealpreppen, weekmenu’s opstellen en mindful eten aan bod, afhankelijk van waar jouw nood ligt. Ook tussen de sessies door kan je bij mij terecht met al je vragen. Bovendien vind ik het heel belangrijk om jou genoeg informatie te geven, zodat je na ons traject helemaal alleen verder kan. Daarom geef ik steeds de wetenschappelijk onderbouwde reden mee waarom bepaalde voeding goed is voor jou.

 

Mijn mama is diabetespatiënt en werd nooit op de juiste manier ondersteund in haar ziekte. Zo kreeg ze nooit te horen dat ze het recht had om regelmatig advies te krijgen van een diëtiste. En van zodra ze dit wist en meteen langsging, kreeg ze een kant-en-klare lijst die helemaal onhaalbaar was voor haar. Dat motiveerde mij om het beter aan te pakken.

 

Al van jongs af aan had ik veel interesse in wetenschap, maar ik ben ook heel sociaal. Daarom besloot ik om de opleiding voedings- en dieetkunde aan de AP Hogeschool te volgen. Daarna koos ik nog voor twee postgraduaten om mijn kennis te vervolledigen: diabeteseducator en sportdiëtist. Ik specialiseerde mij ook nog verder in het prikkelbaredarmsyndroom en ondervoeding. Door mijn allround kennis kan ik jou heel goed helpen, waar je probleem of moeilijkheid ook ligt. Ik begeleid je op een kwalitatieve manier, zonder dat je het gevoel hebt dat je gevangen zit in een strak schema. Bij mij vind je dan ook geen verboden producten, want alles draait om balans.

 

Als erkende diëtiste en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten hebben kinderen met overgewicht en diabetespatiënten met een voorschrift recht op een terugbetaling.