Continue Suiker Analyse

Bepaal je ideale voedingspatroon op basis van je suikerwaarden

 

Misschien herken je dit wel: je hoorde al vaak dat je ‘s avonds het best geen fruit meer eet of dat drie boterhammen ‘s middags meer dan genoeg zijn. Maar is dat wel zo? Vaak is het antwoord op die vraag heel persoonlijk, omdat de manier waarop jij voeding verwerkt uniek is. Wat jij moet eten om je motor draaiende te houden, kan totaal anders zijn dan dat van die ene collega of vriendin. Door jouw bloedsuikerspiegel te monitoren, stippelen we een wetenschappelijk onderbouwd traject uit dat perfect past bij jou en jouw lichaam.

Herken jij dit?

 

  • Je hebt al verschillende diëten achter de rug, maar je behaalde hier nooit een blijvend resultaat mee. 
  • Je hebt geen idee welke invloed het eten van suikerrijk voedsel heeft op jouw lichaam.
  • Je wil te weten komen welke invloed stress en cortisol hebben op jouw lichaam.
  • Je hebt vaak last van hoofdpijn en energieschommelingen die gepaard gaan met misselijkheid of zweetaanvallen.
  • Je ervaart hormonale schommelingen en je hebt last van PMS, PDOS of menstruatiestoornissen.
  • Je hebt last van niet-alcoholische leververvetting en je wil daar graag iets aan veranderen. 
  • Je voelt je vaak slaperig doorheen de dag en je hebt een grote behoefte aan zoetigheid.
  • Je hebt diabetes of een verhoogd risico en je wil graag weten hoe je een hoge of een lage bloedsuikerspiegel kan herkennen.

En wil je graag…

 

  • Een gepersonaliseerd voedingsadvies op maat van jouw noden?
  • Een lager gewicht, meer energie en een betere vertering?
  • Minder pieken in je bloedsuikerspiegel waardoor je minder suikerdips hebt?
  • Je vetverbranding verbeteren?
  • Weten welke impact suiker en stress op je energiebalans hebben en hoe je dit kan verbeteren?
  • Weten hoe je metabolisme reageert op de inname van bepaalde voeding?
  • Op een wetenschappelijke manier leren hoe jouw lichaam ineenzit?

 

Dan is een suikeranalyse iets voor jou!

 

Met de suikeranalyse kom jij te weten wat jouw unieke reactie is op verschillende voedingsstoffen en hoeveel koolhydraten en suikers jij kan eten. Want de kans is groot dat jouw bloedsuiker op een trampoline zit zonder dat je het weet.

 

De meting gebeurt in drie consultaties. Tijdens de eerste consultatie brengen we volledig pijnloos de sensor aan in de achterkant van je arm. Deze meter houdt jouw bloedsuikerspiegel twee weken constant bij door het suiker in je lichaamsvocht te meten. Deze gegevens gieten we daarna in statistieken en bespreken we tijdens de tweede consultatie. Op dit moment geef ik je graag tips mee op basis van jouw unieke resultaten. Zo kan je meteen veranderingen aanbrengen in je eetpatroon. In de derde consultatie bespreken we de veranderingen in je bloedsuikerspiegel.

 

Stress als boosdoener

 

Heb je stress voor bijvoorbeeld een vergadering of een andere spannende gebeurtenis? Dan zal je ook een piek zien in je bloedsuikerwaarde. Wanneer je langdurig te hoge suikerwaarden hebt, wordt het lichaam aangezet om de overmatige suikers op te slaan als vetten en de vetverbranding wordt verminderd. Hierdoor kun je vaak moeilijk gewicht verliezen. En wist je dat je zelfs een piek in je bloedsuikerspiegel ziet wanneer je gehaast achter je scherm eet?

 

We weten hoe we ons willen voelen. We willen ‘s ochtends met het goede been, uit bed stappen, energie hebben en zin in de dag. Als je bloedsuikerspiegel niet in balans is, schieten de tellers van de sensor in het rood. Je komt aan, je hormonen slaan op tilt, je wordt snel moe, hunkert naar suiker, krijgt puistjes en je hart lijdt eronder. 

 

Diabetes of een verhoogd risico?

 

Heb je diabetes? Ook dan kan je bij mij terecht voor een suikermeting. Zo kan je zelf herkennen wanneer je een lage of hoge bloedsuikerspiegel hebt en geef ik je graag adviezen over koolhydraten, suiker en zoetstoffen. Vermoed je dat je een verhoogd risico hebt voor diabetes? Dan kan je de online vragenlijst invullen waarmee je berekent hoeveel risico je hebt om diabetes type 2 te krijgen. Heb je volgens de test effectief een hoog risico? Dan mag je gratis deelnemen aan de groepssessies gezonde voeding die ik organiseer met Halt2diabetes

    Waarom diabetes, gezonde voeding en een gezonde bloedsuikerspiegel mij zo nauw aan het hart liggen?

     

    1 op 10 personen hebben in België diabetes Je kan type 2-diabetes 50% voorkomen of tegengaan met een gezonde levensstijl. De kans is groot dat jouw bloedsuiker niet in balans is zonder dat je het weet. 

     

    Al van jongs af aan had ik veel interesse in wetenschap, maar ik ben ook heel sociaal. Daarom besloot ik om de opleiding voedings- en dieetkunde aan de AP Hogeschool te volgen. Daarna koos ik nog voor twee postgraduaten om mijn kennis te vervolledigen: diabeteseducator en sportdiëtist. Ik specialiseerde mij ook nog verder in het prikkelbaredarmsyndroom en ondervoeding

     

    Door mijn allround kennis kan ik jou heel goed helpen, waar je probleem of moeilijkheid ook ligt. Ik geef jou kwalitatief, realistisch en gepersonaliseerd voedingsadvies waarmee jij een verandering in je levensstijl teweegbrengt, zonder dat je het gevoel hebt dat je gevangen zit in een strak schema. Bij mij vind je dan ook geen verboden producten, want alles draait om balans.

    In een notendop

     

    • Een sensor gedurende twee weken
    • Drie persoonlijke consultaties in de praktijk in Deurne
    • Analyse van jouw suikermetabolisme
    • Gepersonaliseerd voedingsadvies

    Reviews